Om oss

Om Elektro-Kapsel AB

När Allan Lundström grundade Aktiebolaget Järbo Elektro-Kapsel i sitt garage 1971 hade han egentligen bara sin gedigna kompetens inom konstruktion och elinstallationer i bagaget, kombinerat med en stark vision. Han hade insett hur kritisk kraftförsörjningen var för många företag och hur stor potential det fanns att skapa bättre säkerhet i dessa system.

Idag har företaget funnits i nästan ett halvt sekel, men visionen är densamma: att skapa säkra automations-, el- och kraftöverföringslösningar för sina kunder. Allan Lundströms söner Niklas och Jonas har tagit över företaget och vidareutvecklat verksamheten till tre affärsområden: kraft, sjukhussystem och automation. Gemensamt för alla är att kundernas verksamheter är extremt beroende av säkra kraftöverföringslösningar.

”Vi är nyfikna och intresserade av våra kunders system, vilket gör att vi hela tiden kan tipsa om hur ny teknik kan hjälpa dem att förbättra sina system och därigenom sin konkurrenskraft. Vi blir en samarbetspartner, snarare än en vanlig leverantör”, säger Niklas Lundström, som ansvarar för sjukhussystemen.

Elektro-Kapsel ser varje nytt uppdrag som ett projekt, där projektledaren finns bredvid kunden från behov och idé till färdig lösning, implementering och uppföljning. Kunden får en helhetslösning och en person att vända sig till för alla frågor. Till sin hjälp har de underleverantörer som håller lika hög kvalitet på sina leveranser; exempelvis ABB och Siemens.

Jonas Lundström

AUTOMATION/KRAFT

Jonas Lundström är tillsammans med brodern Niklas delägare i företaget. Han ansvarar för affärsområdet Automation.

Ta kontakt med Jonas om du har frågor kring uppgradering av befintliga styrsystem, implementering av helt nya, eller en diskussion kring hur automation kan hjälpa ditt företag att bli mer framgångsrikt.

Telefon: 070-579 70 35
E-post: jonas.lundstrom@elektro-kapsel.se

Niklas Lundström

SJUKHUSSYSTEM

Niklas Lundström är tillsammans med brodern Jonas delägare i företaget. Han ansvarar för affärsområdet Sjukhussystem. Niklas har arbetat nära kunder från Luleå i norr till Lund i söder, med allt från operation och röntgen till intensivvårdsavdelningar.

Telefon: 070-369 50 51
E-post: niklas.lundstrom@elektro-kapsel.se

Mikael Forsman

KRAFT

Mikael Forsman är elkraftsingenjör och kom till Elektro-Kapsel 2012. Med sin gedigna kunskap och erfarenhet inom kraftöverföring är han en uppskattad projektledare som tar varje projekt från idé till implementerat system och uppföljning. Prata med Mikael om du vill få ut mer av din anläggning.

Telefon: 070-369 50 01
E-post: mikael.forsman@elektro-kapsel.se